5 ting man aldri burde reise uten

 

For noen er disse tingene kanskje en selvfølge men allikevel så er det nok mange som reiser uten av en eller annen grunn. Etter å ha jobbet på en flyplass i mange år kan jeg i alle fall skrive under på mye av dette. Her kommer i alle fall de 5 tingene jeg mener man aldri må reise uten uansett hvor langt eller lenge man reiser. Det kan vise seg å være viktig å ha med seg 

 

 

1. Pass. Noen tenker vel nå, ja så klart, det har jeg alltid med meg. Men det er så utrolig mange som reiser uten (dette er jo så klart bare på destinasjoner hvor man ikke er pliktig til å ha med seg pass, prøv det på reise til London og du kommer ikke lengre enn sjekk inn området). Alle de som reiser til Frankrike, Spania, Tyskland, Hellas, osv, altså alle Schengen landene hvor det i utgangspunktet ikke er pass plikt, ta med passet alikevel! Det er så mange flere sammenhenger hvor dette passet kan være viktig så selv om du ikke må vise det når du reise ut fra Norge. Folk glemmer helt at mange hoteller krever pass, når du skal fly hjem igjen vil de aller fleste se passet ditt (du blir nok ikke nektet å reise, men greit å kunne spare seg ubekvemmelighetene ved å måtte forklare hvorfor du mener det er så smart å reise uten). Hva om det skulle skje noe og du må til lege, sykehus eller politi? Ikke glem at passet er det eneste gyldige legitimasjon vi nordmenn har når vi er i utlandet, våre førerkort eller bankkort er ikke godkjente som legitimasjon. Jeg reiser aldri uten passet mitt uansett hvor jeg skal.

 

 

2. Kredittkort. Ha alltid med deg minimum 2 kort. F.eks ditt vanlige visa kort og et kreditt kort som mastercard, diners eller americanexpress i tillegg. Ha det separat fra visa kortet ditt hele tiden! Skulle man være så uheldig å bli frastjålet visa kortet har man alltid ett i tillegg og ferien blir ikke ødelagt. PS! Da er det også greit å passet sitt når du må til politiet å melde visa koret stjålet ;)

 

 

3. Mobiltelefon. Høres kanskje tullete ut men for meg er denne blitt så utrolig viktig å ha med seg, for her har jeg nesten alt jeg trenger. Flybilletter, hotellbookinger, mail, div apper som f.eks TripAdvisor (bruker denne mye for å finne restauranter å spise på i utlandet, mye bar her). Alt jeg bruker i hverdagen ligger jo her.

 

 

4. Reiseforsikring. Nok en ting jeg aldri reiser uten. Det er så enkelt å få seg en reiseforsikring og det koster ikke så mye heller. Jeg har min der jeg har alle andre forsikringer og det koster ikke mer enn et par hundrelapper i året. Det er så verdt det og en investering man ikke kan være foruten. Finn ut hvilken reiseforsikring som passer for deg, men jeg anbefaler at du kontakter forsikringsselskapet ditt så er de behjelpelige. Reiser du med turoperatør eller gjennom reisebyrå kan de hjelpe deg også. Aldri reis uten, det kan kost deg dyrt, man vet aldri hva som kan skje og er det en ting jeg har lært så er det aldri si "det skjer ikke meg".  

 

 

5. Åpent sinn. Ha med deg dette på reisen og du vil oppleve så utrolig mye mer! Man får faktisk mer ut av turen og jeg tror man sitter igjen med ekstra mange gode minner om man er litt åpen for andre ting og tar til seg så mye som mulig av kultur, tradisjon og andre mennesker. 

 

 

 

Flere tips og destinasjoenr på www.mstraveltipsy.com

 

 #mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest #reiseblogg #reisetips #ferietips #travelblog #traveltips #Thailand #PhiPhi #Phuket #Asia #startour #apollo #ving #charter #BVI #Irland #Norge #Holland #Kina #Flyplass #fly #flyselskaper #Mexico #Cuba #Cruise #USA #NewYork #Florida #Miami #Orlando #Bahamas #Jamaica #CaymanIsland #GrandCayman #Belgia #Tyskland #Brussels #Berlin #Bergen #Varadero #Havana #Budapest #Island #Reykjavik #Fiji #Melbourne #Sydney #Cairns #Australia #Tyrkia #Spania #Bali #Gili #bryllup #Marbella #Alicante #Sevilla #Valencia #Barcelona #London #Helsinki #Tallin #St.Kitts #Karibien #St.Maarten #St.Lucia #rccl #Hawaii #Polen #Milano #Gdansk #Poznan #Roma #Italia #Svalbard #Berlin #Danmark #København #Noma #SanJuan #Jersey #AtlanticCity #Barbados #Costa Blanca #Amsterdam #HydePark 

6 kommentarer

rosmariskarheim

13.03.2014 kl.12:35

Å pass ;P hehe

Mstraveltipsy

13.03.2014 kl.12:39

ja hvis du tenker på Pass så er det et aller første jeg skriver :) Veldig viktig :) :) rosmariskarheim:

rosmariskarheim

13.03.2014 kl.12:40

Herregud, skjønna ikke kordan æ klarte å overse det:P hahah

Fint bilde:) Hvor er dette?

Mstraveltipsy

13.03.2014 kl.12:53

hi hi man kan ikke få med seg alt :) Bildet tok jeg i solnedgangen på St. Maarten for noen år siden :)rosmariskarheim:

rosmariskarheim

13.03.2014 kl.13:28

Veldig fint!:)

Heldig deg som har reist og opplevd mange forskjellige land!

Jeg får gjøre det, når jeg blir pensjonist og små barnslivet er ferdig. Forhåpentligvis kan jeg enda gå :)

Mstraveltipsy

13.03.2014 kl.17:53

Ja jeg må si jeg føler meg heldig også som har hatt muligheten til å reise så mye. Men husk, det er aldri for sent å reise og barna kan jo også være med :) rosmariskarheim:

rosmariskarheim

13.03.2014 kl.18:51

Ja, de kan jo det:)

Har hatt dem med til bulgaria og tyrkia. (Greit med charter med barna)

Blir bedre når dem blir eldre , og vi kan få oppleveler på et helt annet nivå.

Har selv vært i philippinene 12 ganger da:).

Mstraveltipsy

13.03.2014 kl.22:07

Å Filipinene, der har ikke jeg vært :) Du har jo reist litt du da :) Skjønner godt det er greit med charter for barna, men det er alt hva de er vant til. Jeg jobber jo i bransjen og de som er barn av flybransje folk er vant til mye når det gjelder å reise. Det er vel heller de voksne det tærer på :) rosmariskarheim:

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits