10 tips til en bedre flytur

 

 

Alle flyreiser er forskjellige og det har jo mye å si hvor langt man skal fly. Disse tipsene her sikter nok mer til lengre flyturer men de kan jo være noen tips for alle her allikevel. Jeg har reist med mange forskjellige flyselskaper og flytyper men prinsippet for en bedre fly tur er jo nesten det samme, i alle fall på langrute flyvninger. Dette er mine tips og hvordan jeg får tiden til å gå ombord og hva jeg gjør for bedre komfort.

 

 

 

1. Mange hovner veldig opp i bena og det er ubehagelig og man har problemer med å få på seg skoene når man skal av flyet. Jeg har opplevd dette mange ganger og det er 2 ting jeg gjør for å slippe ubehaget av å halte ut av flyet fordi skoene ikke passer. For det første så reiser jeg aldri i sko som passer akkurat, finn heller noen som er komfortable og heller litt "store" enn små.

 

 

2. I tillegg til det første punktet så hjelper det også ha ha et par flystrømper. Dette er spesial strømper som man får kjøpt en rekke steder og de skal hjelpe til med blodsirkulasjonen i bena og være med på å forhindre at føttene hovner opp. Dette er en helt genial investering og et must have på lengre flyturer.

 

 

3. Oppgradere for poeng. Jeg liker å fly med selskaper som har lojalitet program slik at jeg kan opptjene poeng på mine flyturer. I disse tilfellene tar jeg vare på disse poengene og bruker de til oppgradering til en bedre klasse på langturer. Jeg bruker Star Alliance, men husk å hold deg innenfor alliansen, du kan ikke bruke f.eks SAS (Star Alliance) poeng hos British Airways (One World)  eller omvendt. Men husk også at det er ikke alltid det er plass lengre frem og da må du sitte i den klassen du har booket billetten. Det er alltid lurt å ta høyde for dette.

 

4. Bok, blader og/eller aviser. Det er vel nr 1 ting som alle har med seg på tur. Jeg reiser ingen steder uten. Det får i alle fall tiden til å gå på flyet.

 

5. Telefon med musikk, spill og alle andre apper. Jeg reiser aldri uten telefon, kan ikke leve uten telefonen min. Sånn da har jeg innrømt det. Men den er blitt en viktig reisepartner av mange grunner. Alt ligger jo der, flybilletter, hotell bookinger, mail, meldinger, internett, apper, kontakter og telefonnummer, kamera, musikk, spill, you name it. Men telefonen har man jo massevis av ting man kan driver med. I tillegg til dette har flere selskaper nå begynt med at telefonen kan være på hele turen bare den er i flymodu, ergo du kan ta bilder når du tar av eller lander.

 

6. PC / Ipad med film. Dette hjelper veldig godt når man fly med lavprisselskaper og noen charter selskaper som ikke har underholdning/ TV skjermer i alle seter. Noen tar seg også godt betalt for å leie ut bærbare underholdnings systemer til passasjerene. De fleste andre selskapene har TV skjermer i hvert sete, men det er ikke alltid du selv kan bestemme når filmen skal starte eller stoppe. Jeg bruker PC mye til å skrive eller pusle med andre ting som bilder.

 

7. Nakkestøtte/nakkepute. Det kan redde fly søvnen din og det er faktisk mulig å få sove litt hvis man har en slik en å bruke. Det er mye bedre for nakken også når du våkner opp etter å ha sittet i en veldig rar sove stilling. Denne er uunnværlig på lange flyturer.

 

8. Reis alltid med et skjerf på deg eller ett i håndbagasjen. Bruk gjerne et stort et. Veldig mange selskaper tilbyr et pledd til passasjerene men så har man diss lavprisselskapene hvor du må kjøpe alt. Skjerf har multifunksjon, teppe, vanligskjerf, pute ja sikkert mye mer også.

 

 

9. Egentlig liker jeg ikke å reise med noe særlig håndbagasje men det er ikke dumt å gjøre det. En liten håndbagasje med noe ekstra skift og tannbørste kan være nokså forfriskende etter mange timer på et fly. Det kan også være ganske nyttig hvis du reiser fra Norge og til et varmt land da har du et lett skift i håndbagasjen slik at du kan skifte til det rett før landing. Hater å komme til Thailand eller Karibien i boblejakke og vinter støvletter. Å pusse tenner etter 10 timer på et fly er himmelsk!

 

10. Ikke hiss deg opp av andre passasjerer eller la andre irritere deg. Det er ikke bare du som skal ut å fly så det er bedre å bli fortrolig med det med en gang. Det kan hende barna gråter, eller personen ved siden av deg hoster veldig mye eller at det er noen som går forbi sete ditt hele tiden. Jo fortere du klarer å blokkere alt sånt desto bedre flytur vil du få.

 

 

Les flere tips og destinasjoner på www.mstraveltipsy.com

 

 #mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest #reiseblogg #reisetips #ferietips #travelblog #traveltips #Thailand #PhiPhi #Phuket #Asia #startour #apollo #ving #charter #BVI #Irland #Norge #Holland #Kina #Flyplass #fly #flyselskaper #Mexico #Cuba #Cruise #USA #NewYork #Florida #Miami #Orlando #Bahamas #Jamaica #CaymanIsland #GrandCayman #Belgia #Tyskland #Brussels #Berlin #Bergen #Varadero #Havana #Budapest #Island #Reykjavik #Fiji #Melbourne #Sydney #Cairns #Australia #Tyrkia #Spania #Bali #Gili #bryllup #Marbella #Alicante #Sevilla #Valencia #Barcelona #London #Helsinki #Tallin #St.Kitts #Karibien #St.Maarten #St.Lucia #rccl #Hawaii #Polen #Milano #Gdansk #Poznan #Roma #Italia #Svalbard #Berlin #Danmark #København #Noma #SanJuan #Jersey #AtlanticCity #Barbados #Costa Blanca #Amsterdam #HydePark 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits