Dublin - Irland Del 2

Dublin er ikke en kjempe stor by, og det er lett å finne steder å gå for å spise eller drikke.Har ennå tilgode å komme utfor et skikkelig dårlig sted der, men har jo vært på noen steder som er litt bedre en andre. Ett av stedene man burde besøke for å spise lunsj eller middag er Elephant & Castle, ligger også i Temple Bar, og her er det en ting man bare må smake på. Chicken wings. Dette stedet er kjent for landets beste kylling vinger og det er noen man bare MÅ  prøve, men bestill bord på forhånd hvis du ikke vil stå i kø en time og vente. Resten av maten der er også kjempe god hvis man ikke vil ha vingene.

 

 

 

 

 

 

 Et annet sted jeg vil rekommandere til folk er Luigi's. Midt i hjertet av Temple bar finner man denne fine restauranten med byens beste ribs. Man får til og med egen smekke når man bestiller Ribs her;)

 

 

 

 

 

 

Jeg, samt flere av de andre vi var sammen med spiste biff, og den var utrolig god. Kjempe mør og stekt akkurat slik vi ville ha det. Luigi's er ikke den billigste restauranten i Dublin men heller ikke den dyreste, så man kan fint spise middag her uten å tenke på prisen samt at det er noe annet en pubgrub. Har også vært på mange flere restauranter som har vært bra, men husker ikke navn på alle sammen desverre, ikke har jeg vært så flink til å ta så mange bilder heller. Samler opp de middagsbildene jeg har og legger de ut her, kanskje noen andre som vet hvor dette er?

 

 

 

 

 

På denne restauranten var desserten så god at Liam drakk opp sjokoladesause (spiste sjokolade fondue med forskjellige eksotiske frukter), veldig godt, men hvem liker vel ikke det!

 

En Restaurant jeg husker navnet på og som jeg i alle fall vil anbefale er The Pig's Ear, ligger i 4 Nassau st, Dublin 2, ikke så langt fra St. Stephens green. Restauranten har også blitt belønnet med omtale i Michelin Bib Gourmand in the 100th Anniversary Guide. Denne restauranten er litt dyr, men det er så verdt pengene, maten her er kjempe god og betjeningen er supre de også. Jeg håndhilste faktisk på Damian Derwin som er the Head Chef på restauranten for svigermor hadde klart å dra han ut fra kjøkkenet for å hilse på oss som kom fra Norge, han tok det hele med et stort smil;)

 

 

Foto

 

Foto

 

 

Utelivet i Dublin er jo også veldig bra, er jo så lett å havne på en pub her og så går det jo bare en vei derfra. Må innrømme at jeg ikke har vært på veldig mange nattklubber der, noen så klart, men det blir veldig ofte at man bare er på puben til den stenger. Normalt så stenger pubene i 12 tiden, men man har også flere late bars som er åpne til ca kl 02.00, disse er det mange av i Temple bar så klart. Men stemningen er god uansett om det er late bar eller disko, og man har det alltid veldig gøy, kanskje litt for gøy noen ganger også. Begynner med en liten dram på rommet før man går ut og så går det en vei derfra.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er utallige barer og nattklubber å velge i mellom så det finnes noe for alle. Det som trekker de fleste turistene er jo så klart puber med live irsk musikk, men disse stedene er jo da også stapp fulle. Noen ganger kan det jo være gøy å dra på de stedene de lokal drar på, altså ikke de værste turist fellene. Noen steder som er verdt å nevne da er f.eks The Village (26. Wexford street), Alchemy (ligger midt i Fleet street som er Temple Bar), Madison Nightclub (6-8 Wicklow Street), Club M (ligger også  i Temple Bar), Vanilla Nightclub ( skal være en av de litt finere nattklubbene som skal være litt eksklusive, ligger på Hampton Hotel i Morehanpton Road) eller Diecy's ( ligger i Russel Court Hotell og her finner man flere av de "lokale" folkene og knaskje ikke så mye turister). Jeg har i alle fall vært innom noen og husker ikke i det hele tatt hvor de var, eller hva de het, men har vært på noen av de som jeg nevnte nå. 


 

 

 

 

Det er så supert med nattklubbene i Dublin, legg på et par mynter på denne boksen og du har en rettetang du kan låne hvis du er litt frizzy på håret.

 

 

Etter som jeg har nevnt litt om at turister og de lokale ikke går på helt samme steder, noe som er ganske normal i hele verden vil jeg tro, så  kan jeg jo også nevnt litt om et par andre puber "lokal befolkningen" befinner seg på. Det finnes et par små gater mellom Temple Bar og St. Stephens Green (ca), hvor det finnes utrolig mange pubber og her er det de lokale liker å gå. Ikke misforstå for de er ofte i Temple Bar også, men her kan det fort bli overfylt med mennesker og da er det ofte litt okay å gå til de lokale stedene. Var nå sist på The Stags Head som ligger på 1 Dame Court og her var det ikke mange turister å høre en fredag ettermiddag. Dette er absolutt et område man burde ta turen innom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da må jeg vel ha ramset opp en hel del av den irske "kulturen", men det er jo i Dublin som det er i Oslo (og andre steder så klart),  etter en bytur så er det jo obligatorisk å spise litt nattmat. Det består vel av det samme rundt om i verden, burger steder / kebab sjapper osv.  I Dublin finnes det mange slike steder og et sted vi ofte havner på er Abrakebabra, synes det er så festlig navn;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men det er andre ting enn bare puber og barer man kan gjøre i Dublin, det finnes en hel del severdigheter der også. Noe har jo så klart med alkohol å gjøre som Guinness Brewery (Guinness Storehouse) eller The Old Jameson distillery, men også noe som er verdt å få med seg. Guinness Brewery finner du på St. James's Gate, og er bare en 5 minutters kort kjøretur fra Temple Bar. Bryggeriet ble grunnlagt i 1759 av Arthur Guinness, og den gang het det St. James's Gate Brewery. I 1838 var bryggeriet det største i Irland og i 1914 ble det verdens største. I dag er det ikke det lengre men det er faktisk det største bryggeriet av stout øl. En tur igjennom Guinness Brewery vil ta det gjennom den 250 år lange historien og man kan avslutte det hele på toppen av bygningen, på Gravity Bar, hvor man får den ferskeste pinten med Guinness samt at man kan nyte en flott utsikt over hele byen. Pris for inngangsbilletten er 16,50 euro, men kjøper du den på nettet på forhånd koster den litt mindre, 14,85 euro. Det går også an å få student rabatter, familie priser osv.  

 

 

 

 

 

 

 

The Old Jameson Distillery ble grunnlagt i 1780 og ligger Bow Street i Dublin. Der hvor det ligger i dag er den originale plassen det ble åpnet, og her drev man distilleriet i nesten 200 år, frem til 1971, da det ble stengt fra Bow street og flyttet til Midleton Distillery. I mange år var var det stengt i Bow street, men ble altså flyttet tilbake til det originale stedet igjen. Det kan jo være en god idè å ta turen innom her da man trygt kan si at dette er en god kulturell opplevelse. The Old Jameson Distillery er åpen hver eneste dag fra 9-18 (søndag 10-18), og billettprisen er på 14 euro pr voksen. Det er også mulig å få gruppe rabatter og student rabatt, til og med familie rabatt finnes her;)


 

 

Man skulle nesten tro at det ikke er annet å gjøre enn å gå på pub i Dublin, det er vel det de fleste gjør, men det finnes så klart andre ting også. De berømte røde sightseeing bussene finner man jo også her sånn som alle andre steder og jeg har faktisk vært på en slik tur og det er å anbefale hvis man vil se de forskjellige attraksjonene og høre litt om Dublin og Irland sin historie. En tur på en Hop on Hop off buss er genialt da, og da burde man i alle fall få med seg Trinity College, Ryan's Victorian bar, National Gallery, St. Patrick's Cathedral, bare for å nevne noen. Disse bussene stopper jo så klart også på Guinness Storehouse og Old Jameson Distillery så her kan man kombinere en hel del. Prisen for en dag er ca 18 euro for voksne og det finnes både senior rabatt og student rabatt, barnebilletten koster ca 8 euro. En annen tur som jeg ikke har vært på men bare må være med på en gang (kanskje i juni da skal vi tilbake til Dublin), er Viking Splash Tour. Denne går både på land og på vann og den som er på land ser ut som en gigantisk stål tønne som er kuttet opp til en båtlignende ting, og her blir man utstyrt med viking hatter og må rope diverse gøyale ting til folk på gata. Vet ikke om de bare har vann varianten på sommeren eller om man kan gjøre begge deler.

 

Andre ting man kan gjøre er jo f.eks å gå på Theater og da er The Gate Theathre stedet å gå. Dette er et veldig populært sted og du finner det rett ved Parnell Square midt i sentrum.

 

 

 

 

 

For de som har lang ferie i Dublin eller de som kunne tenke seg å kanskje reise til andre byer i Irland så er det mulig å gjøre også. Det er ikke så alt for lange avstander der og med den nye motorveien kommer man seg for eksempel til Belfast eller Cork på under to timer. Man kan leie bil eller f.eks ta buss til alle steder i Irland. Det går for øvrig busser rett fra flyplassen i Dublin både til Belfast og Cork. Buss prisene i Irland er også ganske billige så dette er noe de fleste vil ha råd til. 

 

 

 

 

Da har jeg vel klart å summere opp en del av tingene man kan finne på, det er jo så klart mye mer kan kan gjøre og litt god research før man drar på tur er jo alltid lurt. Finn ut hva du vil gjøre og se, lag en plan og da rekker man over veldig mye i løpet av bare en helg:) God tur!

 

Mer om Dublin på www.mstraveltipsy.com

 

 

#mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest #mote

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits