Dublin - Irland Del 1

 

 

Jeg har vært i #Dublin så mange ganger at jeg ikke har telling på det lengre, men kanskje ikke så rart når man er gift med en ire. Det som skjer da er at man glemmer å ta bilder når man er der for man har sett det så mange ganger før og vet man vil se det mange ganger til. Det jeg tenkte å gjøre her er rett og slett å blande masse bilder fra forskjellige turer og skrive litt om forskjellige ting man kan gjøre/se. Vil også skrive litt om andre steder i Irland, men det kommer i et innlegg for seg selv senere, vi begynner med en av de beste byene i #Europa, DUBLIN!!!!!!

 

 

Baren i Non Schengen o,rådet på #Gardermoen, husk å ta med deg pass, det er passplikt til #Irland og det går ikke an å reise dit uten:)

 

 

 

 

 

Dublin er hovedstaden i Irland og det bor ca 500.000 i selve byen, regner man med de som bor i utkanten, altså i "Dublin urban area" så er det litt over 1 million innbyggere. I hele Irland er det ca 4 250 163 innbyggere, mens på verdensbasis er det så mye som over 70 millioner irer. Dublin har en gang i tiden også vært sete for et norsk kommedømme og dette var rundt 840 da norske vikingene kom til byen. i 852 tok danske vikinger kontrollen og i årene som fulgte var preget av kamper mellom irer og danske/norske vikinger. I 1014 seiret irene til slutt i slaget ved Clontarf. I 1916 ble Irland erklært som selvstendig republikk.

 

Hvorfor reiser man til Dublin? Det er vel spesielt et par ting som tiltrekker mange turister og det er godt #øl, #Guinness, og veldig mange hyggelige irer i en utrolig koselig og ikke minst sosial by. Det mest livlige strøket er #Temple #Bar og der har man byens lille kjerne. Her finnes det hoteller, barer, restauranter og det er alltid masse mennesker og mye liv her. Har selv bodd flere ganger midt i #TempleBar og det er et flott utgangspunt for å kunne bevege seg meget lett rundt i byen, da har man alt man kan tenke seg i umiddelbar nærhet. Husk også at det kan være litt bråkete her så ønsker du å bo mer "stille" så burde man ikke velge å bo her.  

 

 

 

 

 

 

 

Før man begynner på alle barene og pubene som er i Temple Bar så kan man jo ta turen innom "godteributikken". Det er en liten butikk som ligger i Temple Bar som fortsatt er slik som det var for mange, mange år siden. En god gammeldags "Candy Shop", litt som å gå 50 år tilbake i tid. Fantastisk!

 

 

 

 

 

 

 

Vel, vel, tilbake til Irsk #kultur;)

 

 

 

 

 

 

 

De siste 3 bildene er tatt på #Oliver St. John #Gogarty som ligger midt i Temple bar og er nesten umulig å ikke se ettersom hele bygget er grønt og gult og det henger masse flagg på utsiden. Her får man servert den beste tradisjonelle irske pub maten og det spilles masse live tradisjonell irsk musikk hver dag. Skal man til Dublin er dette en av stedene man burde dra innom for å oppleve litt av kulturen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oliver St John Gogarty var en irsk #poet, forfatter, politiker og lege født i 1878 og død i 1957 og det er han baren er oppkalt etter.

 

 

 

 

 

 

 

Men det er ikke bare her man burde ta turen innom hvis man er i Temple Bar, hele gaten er full av tradisjonsrike steder man burde svinge innom. Alle er fulle av yrende liv, folkemusikk, god drikke og glade mennesker så det nesten ett fett hvilke av barene man velger, men det er noen som er verdt å nevne, blant annet Porterhouse, Temple Bar (en bar som heter det samme som gata/stedet), #Turks Head og #Fitzsimons. The #Porterhouse åpnet i 1996 som Dublins første #bryggeripub og brygger fortsatt sitt eget øl som man kan få kjøpt i baren der og som blir eksportert til mange andre land i verden. Det brygges ikke i veldig store mengder så det nesten litt eksklusivt å komme hit å drikke ølet. Også her som mange andre steder kan man høre live #musikk, se på sport (#Rugby, fotball, #Gaelic/Ga og #Hurling vises alltid på tv hvis det er noen kamper, de to sistnevnte er typiske irske idretter). 

 

 

 

 

Temple Bar, The #Auld Dubliner og Turks Head er tre veldig populære steder så her er det alltid fult uansett tid på døgnet. Temple Bar og The Auld Dubliner er to veldig gammel puber, mens Turks Head er litt mer moderne og har en litt spansk stil over seg. Har vært på begge flere ganger og det er veldig lett å gå rett inn på Temple Bar ettersom man kommer til den før Turks Head. Fitzsimons er stedet man må gå for å se irsk folkedans/riverdance. Det er en kjempe stor bar og et hotell,og er man litt tidlig ute så er det ikke så vanskelig å få et bord å sitte ved (det kan være vanskelig mange andre steder). Fint lunsj sted om dagen og om kvelden er det late bar/diskotek. De har også en flott "uteservering" helt på toppen av bygget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et annet populært sted som ligger i Temple Bar er #Hard Rock Cafe. Alle vet hva man får her så det er vel ikke noe vits i å nevne. Men det som kan være greit å nevne er at etter finans krisen i Irland måtte de redusere prisene her for det var ingen som hadde råd til å gå hit, så de har opprettet egne ekstra menyer, litt sånn happy hour lignende og da kan må få drinker til 5 euro og mat til ca 10-15 #euro. Det er jo alltid hyggelig å komme til for prisene på Hard Rock er nokså stive ellers synes jeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsettelse følger......................

 

Les hele innlegget på www.mstraveltipsy.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits