Thailand - Koh Samui og Bangkok del 2

 

 

Tro det eller ei, men dette bildet er fra en engelsk pub rett ved siden av hotellet vårt. De hadde fantastisk god thai mat (kokken var jo thai så ikke så rart), men vi måtte jo prøve bangers and mash der en dag å, og de er jammen men skikelig flinke på europeisk mat også. Et annet kjempe pluss med dette stedet var at maten kom relativt fort.  Ja, var der et par ganger for maten var så utrolig god. husker ikke hva det het, men det ligger i "hovedgata" rett ved siden av #Seascape Beach Resort. 

 

 

 

 

 

 

 

Har man ikke vært i #Thailand før og ikke vet hav slags mat de har så er det faktisk veldig mange steder som har mye bilder i menyene sine. Det hjelper litt når man da kan lese hva som er i retten og så ser man bildet. Eneste som er litt dumt her er at bildet ser alltid verre ut enn hva maten gjør og smaker. Så ikke la deg lure av et dårlig bilde, mat kan være veldig god allikevel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snakker om spising så må jeg fortelle om verdens beste #Crepe. Pannekaker med banan og sjokolade, eller bare sjokolade eller bare banan eller kanskje bare litt sukker. I alle fall så er det noe man må prøve hvis man kommer over det. Og det må for all del ikke kjøpes på en restaurant eller noe sånt, nei den må kjøpes fra en av de mange gate vognene man ser med mat. Det er absolutt ikke farlig eller uhygenisk og man kan trygt kjøpe crepe fra disse vognene. Vi betalte 50 #bath pr stk, altså ca 10 kroner, og de er super gode, lages mens man ser på så klart slik at det er helt ferskt. 

 

 

 

 

 

 

 

Ettersom Anne Turi ikke fikk baggasjen sin på fire dager brukte vi mye tid på å gå rundt å finne/kjøpe nødvendige ting hun trengte. Er faktisk ikke så lett å komme på alt man trenger men en gang, så vi kjøpte litt etter hvert som vi kom på hva som trengtes. Var jo også veldig greit å kunne gå litt rundt å se hva området hadde å by på. 

 

 

 

 

Ene kvelden vi var ute skulle vi også møte to av mine kollegare fra Norge, siden det ikke var høysesong på Samui var det ikke så alt for mye folk ute på barene og det var lett å finne steder å sitte eller som vi gjorde spille biljard. Jeg er jo kjempe fan av å være på pub å spille biljard så dette passet jo meg veldig bra. Gift med en ire så biljard spill på puben er obligatorisk:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så klart vi spilte guttene mot jentene og da kan man jo bare gjette hvem som vant til slutt, ja, jentene. Jeg og Anne Turi slo Freddy og Thomas etter noen runder og var veldig fornøyde med oss selv kan du tro. Feiret med flere drinker, og et lite besøk ved biljardbordet av denne lille nusselige karen:)

 

 

 

 

Huff, egentlig er det forferdelig hvordan disse dyrene blir "holdt fanget" av mennesker for å brukes til å lokke turister til å ta bildet av de og så gi penger til de som "eier" dyrene. Hater egentlig dette, og tar stor avstand til det, men denne lille karen satt i armene mine før jeg helt visste ordet av det. Stakkars liten. Ingen dyr burde leve som dette, men heldigvis så ser ikke dyrene syke ut så jeg håper de blir behandlet godt av sine "herrer". Men slike ting må man bare regne med å se i Thailand for det er så mange som har ulovlige dyr som de vil tjene penger på, man må desverre bare ikke la det gå innpå seg.

 

Snakker om dyr så kan jeg jo også nevne at det er sykt mange løs hunder på denne øya. Mange av de har eiere, eller i alle fall steder de hører til. Noen av hundene har til og med halsbånd noe som herreløse hunder ikke har. Det som overrasket meg aller mest var at nesten ingen av "løs hundene" her var skabbete, de hadde relativt fin pels og de fleste lokale klappet de eller gav de mat. Det var jo et par slike hunder på hotellet vårt, og vi fikk jo kjempe god kontakt med den ene. Den fulgte etter oss hver dag, lå under solsengen vår og fulgte oss til og fra rommet vårt. Vi lot den jo gjøre som den ville, ville den være med oss til verandaen på rommet så fikk den lov til det. Den var bare så utrolig søt og snill så hver dag fikk den en skål vann (som den ikke var så interessert i) og en servelat bit.

 

 

 

 

 

 

Det øverste bilde er av hunden som fulgte oss, og det nederste er av den andre hunden på hotellet. Den var nok litt syk, og det var en av de som jobbet på hotellet som tok seg av den.

 

 

 

 

Servelat mating av "Moffa", fant ikke noe navn vi kunne kalle hunden så det ble Moffa:) Vår lille Thailand hund. Når vi spiste middag på restauranten på hotellet så ble hun med oss på det også. Var så snill, var ikke noe tigging om mat eller noe, virket som hun bare var fornøyd med å være sammen med mennesker.

 

 

 

 

 

Her (på bildene over) har de gjort i stand strand området for middags gjestene. Ganske enkelt med plast stoler og plast bord, men allikevel veldig koselig å kunne sitte på stranda og se solnedgang og spise middag.

 

 

 

 

 

 

 

Og de teite #turistene som vi er så måtte vi bare kjøpe en lucky ballon. De blir solgt av alle thaier som selger ting eller har restauranter på stranda så de er veldig lett å få tak i og man ser veldig mange av de om kveldene, så dette er populært. Kan jo ikke gå glipp av slike gøyale ting;) Hell og lykke til oss!

 

 

 

 

 

Oppholdet på #Samui var kommet til veis ende og det var på tide å pakke koffertene, ja nå hadde Anne Turi koffert hun skulle pakke også, litt full kan man si. Hun reiste jo fra Norge med 20 kg og nå hadde hun shoppet inn masse ting hun trengte mens kofferten var borte, og i tillegg til dette satte vi kursen mot shopping mekka #Bangkok!

 

 

 

 

By the way, Samui airport er helt flott, den er så liten og søt og alt er ute. Det er så klart tak over bygget, altså terminal området, men det er ingen vegger slik at man er jo ute. Samt at det er veldig komfertabelt å sitte i store lenestoler og sofaer og man får litt snacks og litt drikke gratis.

 

 

 

 

Hei og velkommen til kaos. Vi er ankommet Bangkok, sent på kvelden og her er alt som det pleier å være, kaos, støy, masse mennesker og eksos. Nå er det rett på hotellet, #Rembrandt, og slappe av og få en god nattsovn slik at vi er klare for shopping i morgen. Og nei, vi tok ikke en tuk tuk fra flyplassen;)

 

 

 

 

Dagene etter var det bare å komme seg opp i rimelig tid og få seg en god frokost. Frokosten på Rembrandt er veldig god, greit utvalg men jeg skulle gjerne ha hatt litt mer pålegg og velge mellom, men det var bra frokost der så aldeles ikke noe minus med hotellet. Vi måtte også innom en skredder for Anne Turi skulle ha noen skjorter til broren sin og det var greit å få fikset med en gang. Er så greit i Thailand, du bare tar med deg en skjorte eller hva det skulle være så kan de sy etter den. Er det du selv som skal ha klærne så tar de så klart målene dine og syr etter det. Det er veldig mange skreddere over hele Thailand og mange er veldig flinke, men man må alltid være litt obs på hvem man går til og man må alltid diskutere prisen på forhånd. Jeg har vært veldig fornøyd med resultatene hos de jeg har vært hos og denne gangen var ikke noe unntak. Vi var hos skredderen som lå inne på Rembrandt før men har nå flytett ut i samme gate som hotellet ligger. Han vil jeg absolutt anbefale til andre. En annen viktig hendelse denne dagen var tannlege. Vi hadde begge bestilt time hos Bangkok Smile #Dental før vi reiste over fra Norge og nå skulle vi friske opp tennene våre litt og se om vi ikke kunne få litt laserbehandling på de. Tannlegen ligger i #Sukhumvit Soi 21, det er altså gå avstand fra hotellet og det tok ikke mer nn ca 10 minutter. Meget populær tannlege og i resepsjonen så alt veldig ny moderne ut. På tannlege rommet var det ikke helt ny moderne men de har veldig moderne behandlings metoder for det og de er veldig flinke, flinke til å snakke engelsk også. Jeg lå i en time med munnen åpen for å få den behandlingen jeg hadde bestilt og det var rimelig ubehagelig, ikke vondt men slitsomt å ha diverse ting inne i munnen din for å holde den åpen. Enkelte ganger kunne man også oppleve litt ising i tennene og det er heller ikke direkte behagelig. Men veldig fornøy med arbeidet han gjorde og jeg så med en gang at tennene mine hadde blitt en liten tone hvitere. Ubehagelig skulle det bli resten av dagen og dagen etter, denne isingen gir seg nemlig ikke med det første og man skal heller ikke drikke, rødvin, cola eller annen drikke med farge, det gjaldt også mat, og man kan ikke røyke, alt dette de neste 48 timene:(  Dette må bare kureres med litt shopping, og det er ikke lange veien til første shopping senter fra tannlegen, det ligger så og si rett over gaten og heter Terminal 21, der er alt av merkeklær ekte så prisene er jo ikke som på markedene. Etter et lite besøk der bar det videre til mitt favoritt senter #MBK. Kort togtur fra #Terminal 21.

 

 

 

 

 

 

Etter en lang dag med #shopping tenkte vi å spise middag i #Khao San Road og se på livet der. Dette er en skikelig backpacker gate så her finner man alle type mennesker, billige hoteller og billig #mat og #drikke, samt billig shopping (ikke den beste kvaliteten da). Det er ikke en stor/lang gate og med mange mennesker blir det ofte ganske trangt og litt slitsom å være der. Men jeg synes det er en opplevelse man burde få med seg.

 

 

 

 

Maten man finner i denne gata er alt fra restaurant mat til "tradisjonell" #thai mat, hvis du tør så kan du godt få både stekte biller, kakelakker eller mark. Jeg har tilgode å smake på dette:)

 

 

 

 

 

Må innrømme at jeg ikke har sett de lengste køene foran disse matvognene, nei jeg tar heller å spiser litt spagetti med mishroom, he he, ja det står mye rart i mange av disse menyene.

 

 

 

 

Vi hadde ikke så mange dager i Bangkok så vi valgte å bruke de til shopping. Er man ikke så glad i shopping er det mange andre ting man kan gjøre i Bangkok også, #floating #market er en veldig populær ting blant turistene. Man har flere forskjellige floating markets å velge mellom så f.eks #Tha Kha og #Amphawa, som ikke er de aller største men de med litt  mindre turister eller man kan dra på Damnoen Saduak som er litt mer kjent og litt større. Alt dette ligger bitte litte gran utenfor selve byen og vil du bare gjøre noe som er så og si midt i sentrum kan man dra til diverse templer og Buddha statuer. Noen av de mest kjente templene i Bangkok er Wat Traimit, hvor du akn finne en 3 meter høy Buddha i gull, #Wat Pho hvor du kan se den velkjente #Reclining #Buddha og en tradisjonell massasje skole eller man kan dra til Wat Benjabophit som er kjent for sin elegante, hvite marmor fasade. Det er også mulig å kombinere et besøk her med #Grand Palace, som ligger midt i hjertet av Bangkok og består av flere spektakulære bygninger som også i dag brukes til flere offisielle eventer. 

 

Men som sagt så brukte vi tiden vår på shopping og vi var også innom #Discovery, det er et kjøpesenter som ligger rett ved siden av MBK, og her er det også ekte merkevarer man kan få tak i. Er absolutt verdt et besøk hvis du ser etter skikkelige merkevarer, du kan være sikker på at det er the real deal du får her. Tror ikke jeg kjøpte noe der denne gangen, men jeg fikk jo tatt noen veldig fine bilder;)

 

 

 

 

 

Ja dette er så klart reklame for et helt eget voks museum som de har på senteret. Vi var ikke innom der, men det kan sikkert være litt gøy for voksdokken av Britney var veldig bra. Ser mye bedre ut i virkeligheten en på bilde (voksdokken ja). 

 

 

.Etter fire dager i Bangkok var det på tide å pakke kofferten og komme seg hjemover. Fant ut at vi måtte ha litt god tid på pakkingen da vi for lengst hadde skjønt at det aldri i verden ville bli plass til alt. Det var en god tanke, for slik så det ut på senga vår, og det var bare ting vi hadde kjøpt i Bangkok!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Hadde jo så klart kjøpt oss hver vår trille bag/koffert på MBK siden vi visste at alt sammen ikke ville få plass i kofferten vi hadde hatt med oss hjemme fra. Og selv om baggen var billig kostet det 6000 THB altså litt over 1200 norske kroner og få sjekket den inn. Visste også på forhånd at det koster å ha med seg ekstra baggasje, altså mer enn det som er inkludert i billett prisen. Men alt i alt, så er det ganske billig å shoppe i Thailand så jeg tror jeg "sparte" penger på det uansett. Hvis man kan si sparte da;)

 

 

#mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits