Thailand - Koh Samui og Bangkok del 1

 

 

Thailand er veldig populært blant skandinaver og jeg skjønner jo hvorfor det er det. Varmt, billig, pulserende, eksotisk (ja, ikke alle steder kanskje) og ikke minst et lite stykke unna hverdagen i Norge. Jeg har jo vært i #Thailand flere ganger, flest ganger i #Bangkok, ja for å shoppe, men også på #Phi Phi og #Phuket. Denne gangen tok jeg og en venninne, Anne Turi, turen til Koh Samui, eller Samui som man også kan si. Vi reiste i oktober og dette er en av månedene hvor det er regntid i Thailand så vi hadde gjort en del research på forhånd om hvor vi kunne kanskje forvent minst regn. Og sånn ente vi opp på Samui. 

 

Men jeg må bare fortelle litt om reisen dit først, for vi endte jo opp med å ta en liten omvei for å si det sånn, vi kom et døgn senere en det vi hadde planlagt (til Bangkok), men det var ikke noe problem for vår del. Det er jo mange forskjellige måter å fly til Thailand på, de fleste ruteflyene går til Bangkok og så har man flere charter fly som flyr til blant annet Phuket og Krabi. Vi skulle på rutefly fra Oslo til Frankfurt til Bangkok, med #SAS og #Lufthansa (andre selskaper som fly dit er #KLM, #Iberia, #Finnair, #Swiss, #Norwegian, #Turkish Airlines, #Aeroflot, #Qatar, #Austrian Airlines, #Emirates og sikkert ennå fler men kommer ikke på fler i farta, man må jo som regel via andre flyplasser i #Europa eller #Østen untatt hvis man fly med #Thai Airways). Thai flyr jo direkte fra Gardermoen, men denne gangen måtte vi nesten via Frankfurt. Da vi kom oss til Frankfurt litt sent på kvelden viste det seg at vi ikke kom med flyet til Bangkok, det var fult og vi reiser stand by, altså det man kaller på godt engelsk space available. Her var det bare å finne hotell og alternativ reiserute, flyet neste kveld er like fult som i dag og vi vil gjerne komme oss svgårde så fort som mulig. Resultatet ble overnatting på #Sheraton#Frankfurt flyplass, og reise dagen etter til Vien.

 

 

 

 

(ikke dette flyet som flyr til Bangkok men måtte ta bilde av det, stod på gaten ved siden av og denne A380 skulle til Singapore).

 

 

Her sitter jeg og finner vår nye reiserute og ser om vi kan komme oss til Thailand dagen etter. Det skulle være greit å fly Frankfurt-Wien, og etter det må vi bare krysse fingrene på at vi kommer oss videre.

 

 

 

 

Det ordner seg for snille jenter, og vi kom med flyet og kom da tidsnok til Bangkok slik at vi ikke mistet flybillettene vi hadde kjøpt (separate bookinger), til Koh Samui med Bangkok Airways. Vi var overlykkelige, bortsett fra at baggasjen til Anne Turi ikke kom med flyet, men vi hadde noen timer i Bangkok før vi skulle fly videre, her er det bare å sette seg på toget og komme seg på kjøpe senter. Ble ikke så mye shopping og vi drodro tilbake til flyplassen for å starte vår ferie på Samui:)

 

 

 

 

 Koh Samui er en øy i Siambukten i sør Thailand og øya her ca 55.000 innbyggere og er areal messig den tredje største øya i landet. Den største byen er Chaweng og ligger på østsiden og det er her man finner de fleste turistene (mange er også på Lamai litt mer sør for Chaweng). Den sørlige og vestlige delen av Samui er det betraktelig mindre turister og mennesker generelt så her kan man finne mange lange og nesten uberørte hvite, flotte sandstrender. Egentlig så er ikke jeg glad i de aller største turist magnetene men jeg ender da opp der både titt og ofte. Denne gangen var intet unntak. Jeg og Anne Turi bodde nemlig nesten helt sør på Chaweng beach på Seascape Beach Resort, og dette våknet vi opp til dagen etter vår ankomst.

 

 

 

 

 

Dette kan man jo ikke klage på å i alle fall ikke i oktober. Vi var veldig fornøyd med dette hotellet, beliggenheten var helt perfekt, rett på stranda, gratis wifi på rommet, frokost inkludert og ikke minst veldig god pris. De som jobbet der var også kjempe koselige og man følte seg virkelig velkommen der. Her, som de fleste steder i Thailand er der jo tusenvis av hoteller å velge i mellom og man finner alt fra kjempe billige hosteller til dyre flott hoteller. Når du skal bestille hotell tenk litt på hva du vil ha rundt deg, og les litt om forskjellige steder og se om det passer deg/dere og hva du/dere vil oppleve på ferien. Hva vil du ha umiddelbar nærhet til og hva kan du gå til evt ta taxi. For oss var det viktig å være så nærme stranda som over hode mulig, og vi ville ikke at det skulle være alt for dyrt, og det måtte være litt sentralt i forhold til restauranter, barer og butikker. Sånn endte vi opp her.......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan jo ikke si at vi hadde et luksuriøst rom, men det hadde vi egentlig ikke ventet heller. Det var rent der, og vi fikk nye hånkler hver dag, til og med egne strand hånkler så vi var fornøyde. Badet var ikke akkurat fint med det var ganske stort så vi hadde ingen problemer med utseendet så lenge alt var rent. Vi hadde bestilt noe de kalte for bungalow i stedet for hotellrom (man kunne velge mellom de to typene), og vi valgte den billigste bungalowen, hadde vi ville bodd litt finere hadde man muligheten til det også for en liten slant ekstra. Men det å ha en egen "balkong" var super viktig for oss. Det er jo så hyggelig å sitte på balkongen på kvelden og ta seg et glass. 

 

 

 

 

 

 

 

Den første kvelden og dagen kom og gikk, og vi måtte ut på shopping! Kofferten til Anne Turi kom ikke til Thailand da det hadde vært en stor "break down" i baggasje anlegget i Frankfurt og flere 100 baggasjer hadde blitt stående igjen. Jeg var så heldig å fikk min så da var det bare å legge ut på shopping slik at Anne Turi kunne kjøpe seg det hun trengte. Måtte jo ha alt fra div klær til tannbørste og solkremer. Det som rasket viste seg å være et problem var å få kvitteringer til det som ble kjøpt. Det må man jo ha for å gi videre til reise forsikringen slik at man får tilbake disse pengene man må bruke på alle slike nødvendige ting. De som jobbet i butikkene var veldig behjelpelige, men de ligger jo laaaaangt bak når det gjelder kvitteringer fra kassaapparatene slik vi er vant til. Det skulle vise seg at enkelte ting ikke var så lett å få tak i heller, si meg, bruker ingen undertøy på denne øya?

 

Fant jo så klart noe av det vi trengte og så fant vi utrolig mye ting vi ikke trengte. Må jo si det finnes mye gøyale ting å kjøpe i Thailand, mye skvip riktig nok men noen fine ting er det også. Har funnet ut at på 7 eleven evt noe lignende Mart ting der finner man mye. Sånn som dette.....

 

 

 

 

Var vel helt andre grunner til at vi var på 7 elleven da, der selger de jo alt som vi ellers må på polet for å få tak i;) Flott å gå dit å bare dra med seg en flaske rødvin eller cava.

 

Vi planla å gjøre en hel del mens vi var på Samui, og prøvde så godt vi kunne å sette opp et lite program om hva vi skulle gjøre når. Vi var jo der i oktober, og det er lav sesongen i Thailand, så det er ikke så mye mennesker der som det er i høysesongen, som er fra desember til ca slutten av april. Men det er jo fortsatt masse ting man kan finner på. Vi skulle i ale fall reise til Ko Pha Nang og så måtte vi se thai boksing eller Muay Thai som det heter. Men først måtte vi slappe av litt i området der vi bodde, vi var jo på ferie og hadde 10 dager til disposisjon så her var det rom for å gjøre både det ene og det andre. Ring til flyplassen etter baggasjen til Anne Turi ble også en daglig greie de første dagene;)

 

 

 

 

 

Vi trivdes jo veldig godt på hotellet vi bodde på, det var stille og rolig samtidig som det var litt mennesker der så helt dødt var det ikke. En annen ting som var veldig fint med Seascape Beach Resort var at de hadde egne solsenger så det var ikke noe man måtte betale for, det er jo ganske vanlig mange andre steder. Vi synes jo også at stranda på hotellet der var kjempe fin og det hadde vi jo blitt fortalt at det er litt sør på Chaweng at strendene er finest. Lengre nord på Chaweng og opp mot Choeng Mon Beach er det mye steiner o.l i vannet mens lengre sør over er det fin gul sand. Synes det stemte ganske bra for vi tok oss en gå tur fra Chaweng Beach i sør og helt opp til nord. Stranda på hotellet vårt var absolutt best;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanskje ikke så rart at vi trivdes her, det var jo ganske fint. Restauranten på hotellet var også helt grei, det er jo så sinnsykt mye god mat i Thailand og dette var ikke noe unntak. Vi spiste mye lunsj på hotellet for å si det sånn, og det ble frokost der et par dager også. Frokost var inkludert i rommet, men utvalget der var ikke av det aller beste og jeg mener å huske at frokosten sluttet kl 9.30, det var ofte før vi kom oss ut av rommet. Men nå koster ikke mat så mye i Thailand så det er helt greit å gå ut å spise 3 ganger om dagen, hver dag. Det er ikke mat man bruker aller mest penger på for å si det sånn. He he, ja det blir jo litt vin og Singah beer som koster, ikke mye, men litt mer enn maten. 

 

 

 

 

Vi måtte jo ut å titte litt på utelivet også, selv om vi var litt late på ferien måtte vi jo se hva Samui hadde å by på, og rett ved der vi bodde fant vi en flott liten bar som vi var innom flere ganger på turen. I Norge kaller man det fortaus cafeer, mens på Samui er det fortaus barer. Den på Samui falt vi skikkelig for da, kanskje ikke så rart når man ser dette.......

 

 

 

 

 

 

 

Helt fantastisk, en liquer van........... Her fikk man også øyas beste frozen strawberry daiquiri (samt mange andre drinker) og den kostet 50 bath, altså ca 10 nok. Ikke noe å klage på det;) Så i og med at den lå rett ved siden av hotellet ble dette et naturlig stoppested når vi skulle ut å gå, spise, shoppe eller på bar tur. Love the pink van.

 

Men, som jeg nevnte tidligere så hadde vi jo masse planer om hva vi skulle gjøre mens vi var på ferie. Og en ting vi fikk for oss var at vi måtte på "is baren" eller the Ice Bar som det het der. Ja, du kan lure på hvorfor, vi er på ferie i et varmt strøk i oktober hvor det begynner å bli kaldt i Norge og vi vil på is bar. Med godt mot og godt humør sveivet vi innom 7 elleven og kjøpte med oss en Bacardi Breezer hver (jeg drikker egentlig ikke sånn), og fant oss en flott taxi som kunne ta oss til Ice Bar!

 

 

 

 

Veldig festlige taxier de har, en liten kassebil hvor de har gjort om lasteplanet til seter som passasjerene kan sitte på og så er det et lite provisorisk tak over. Det får deg dit du skal og det er ikke så mye trafikk på Chaweng så man føler ikke at dette er noe ille i det hele tatt. Nesten verre med tuk tuk i Bangkok. 

 

Så vi ankom #Ice bar og det var bare å betale 500 bath, litt over 90 kroner, for å komme inn og da fikk man to drinker inkludert i inngansbilletten. 

 

 

 

 

 

 

Ikke noe fare å komme dit i shorts og slipperser, de låner deg "frakk" og lue så man ikke fryser inne i is baren. Men, det kan kanskje være greit å ha på seg noe tøysko som dekker tærne, det hadde ikke vi og det blir litt kalt etter noen minutter, det er tross alt minus grader der inne så ikke glem hvordan det føles. 

 

 

 

 

 

 

Jeg har lest flere sted om denne baren og det sies at dette er en av de topp ti tingene å gjøre på #Samui, er det det? Ja alt kan diskuteres. Vi hadde det i alle fall kjempe gøy, og noe av tiden vi var der var vi de eneste som var der inne, men man får ikke mer gøy enn det man lager selv! Har lest litt på #Tripadvisor om hva folk sier om dette stedet og det er mye rare kommentarer synes jeg. For det første, det er en is bar, ja det er klart det blir kalt i lengden, og ja det er litt som å gå inn i en fryser, blir dårlig med is ellers. Over priset? Ja for Thailand å være men seriøst, ca 90 kroner for inngang og to drinker! Kan ikke si at det er dyrt, kommer jo ikke inn på utesteder i Oslo for den prisen, og man får i alle fall ikke noe alkoholholdige drinker inkludert i billetten. Men det jeg synes var så gøy med stedet var at drinkene ble servert i glass laget av is. Det er nesten så jeg hadde betalt 90 kr bare for glasset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var jo flott laget da, alt fra taxi tuk tuker til buddah laget av is, ble litt imponert jeg! Sofaen med tiger skinnet var favoritten;) Men etter de to drinkene var vi litt kalde på føttene så da var det på tide å komme seg ut av fryseboksen.

 

For å varme oss opp litt dro vi til det vi kalte for bar gata, jeg vil tro alle har den betegnelsen for det og det er ikke vanskelig å finne for det er mer eller mindre her alt utelivet på #Chaweng skjer. Men det er unntak altså man finner andre steder som også er bra som ikke ligger i denne overfylte klynga av barer, puber, spisesteder osv osv. Men vi måtte jo dit å se, dessuten så var det jo lavsesong som jeg nevnte tidliger, så det var ikke overfylt med mennesker noen steder. Barene, pubene og utestedene er som alle andre steder i Thailand, i mine øyne er alt litt tacky, beklager det, men jeg er ikke noe fan av små lugubre steder, og de er det propp fult av. Mener ikke å dømme noen som helst men dette fungerer ikke helt etter min smak. Men. det går jo an å gå ut å ha det gøy for det:)

 

 

 

 

Måtte jo være en Irsk bar det første vi gikk inn på, irene er jo over alt;)

 

Det værste av alt var at når jeg stod i baren for å bestille noe å drikke så begynte jeg å prate med en ire og han lurte litt på hvor jeg var fra, og jeg sa Norge, så kom kommentaren som jeg har hørt et par ganger før, men du har litt rar aksent, du høres litt irsk ut noen ganger! (Ja, han sa det jo på engelsk så klart), fortalte jo da at jeg var gift med en ire, og da sa han å er det du som er gift med Liam? ha ha ha ha..... verden er så j..... liten, viste seg at dette var en skole kammerat av Liam, så det var jo litt gøy. Men nesten ikke uventet å møte noen du kjenner når du er i Thailand, tredje gangen det har skjedd meg, uten at det har vært planlagt på forhånd. 

 

 

 

 

Jeg har jo også tidligere nevt litt om at maten i Thailand er så god, og det må jeg bare snakke litt om igjen. Thai mat er bare noe av det beste som finnes. Det er ganske vanlig å ha store menyer i Thailand, altså ikke det at porsjonene er så store men det er veldig mange forskjellige retter å velge mellom, side opp og side ned i menyene, vanskelig å bestemme seg. Vi var på flere forskjellige restauranter og barer og alle hadde masse, masse thai mat samt annen europeisk/amerikansk mat. Like så greit å bestille seg en drink mens man titter i menyen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits