Spania - Calpe and Benidorm

Calpe

 

Calpe er en liten bade by som ligger ca 15-20 minutters kjøretur fra Alfaz. Før i tiden var dette en fiskehavn full av kultur og historie. I dag er Calpe en skyskraper ferielandsby men har alikevel klart å ta vare på sin gamleby med middelaldergater. Hvis du tar turen til Calpe så pass på å få med deg bymurene og monumentene som er et vitne om Calpes fortid. Peñon de Ifach et fjellspring som deler stranden er et av de mest kjente kanskje og det er et naturreservat for fugler  og planter.

 

Normalt sett så er vi på Spania tur i juni og da er det rolig og stille i Calpe og livet er herig og rolig på stranden og langs strandpromenaden. Ikke overfylt med andre ord. Men i år så var vi der i juli og da var det helt annerledes enn det vi er vant til. Overfylt strender med voksne, barn, parasoller, turisterog alt bråk og leven man kan tenke seg. For noen passer jo det veldig bra og for andre blir det kanskje litt for mye av det gode. Vi fikk likk sjokk når vi kom fram og fant dette!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calpes eldgamle gater i gamlebyen står der som bevis på svungne tider med sine etterlevninger av bymurer. Gå igjennom Forat de la Mar gjennomgangen og opp til Miguel Rosello plassen hvor du kan se forsvarstårnet Torreo de la Peca. Ikke glem å besøke araberkvarteret Arrabal like ved. Dette område i Calpe er full av murer,monumenter og museum. I tillegg til de Spanke lokale feiringer har tyskerene sin lokale Oktober fest i Calpe. Tilreisende fra hel Costa Blanca. Mye øl or mye morro med en veldig bra stemning.

 

 

 

 

Benidorm


På 1950 tallet var Benidorm en liten by med lite turisme, dominert av utstrakt fiskehandel. «Fiskerne fra Benidorm» hadde ifølge folkemytologien en gave når det gjaldt dypvannsfiske. De hadde spesielle hender, og fiskenettet var heklet av begavede kvinner. Fiskenettheklingen hadde de lært av araberne og det viste seg å være en utsøkt måte å fange tunfisk på. Dette ble en tradisjon blant spanjolene. På 1600-tallet ble byen plyndret og ødelagt av pirater. Men byen kom seg på bena igjen da en del sjøvann ble solgt til å lage små demninger midt i byen. På begynnelsen av 1900-tallet lå byens store kulturhus sentralt i byen og het «Plaza del Castillo,» (senere kalt «Placa del Castell.)» Idag finner man det gamle kulturhuset i «Poniente,» den eldre bydelen. Det moderne Benidorm «Levante,» består av mye industri, høye skyskrapere, hotell, kontorer og de store, gyldne, sandstrendene. (wikipedia.org)

 

Benidorm er en av Costa Blancas største turistbyer og har omlag 5 milliloner besøkende hvert år. Jeg personlig tror at ca 4,5 millioner av disse er engelsmenn, men det er som sagt hva jeg tror. Sier litt om hvor mye engelskmenn som er der. Og det er absolutt ikke noe galt i det i det hele tatt. En ting som ser ut til å være en populær ting å gjøre for våre engelske naboer, er utdrikkningslag. Hver dag i sommer halvåret kan man se opptil flere utdrikkninglag i Benidorm, ikke så veldig orginalt hvis du spør meg, ja, så mange er det som har utdrikknigslaget sitt der. Og det er heller ikke vanskelig å se hvem som er engelske av folk der. No offence! Men det er jo ganske så gøy å sitte i English Street å se på alle folkene da!

 

 

 

 

(her er det Jaegerboms i kjent stil for the Aussies)

 

 

 

 

 

 

 

Det sise at man blir påvirket av miljøet man er i, og det stemmer vel kanskje det ja!

 

 

 

 

Ikke bare drikking og dansing man kan gjøre i English Street, men også noen andre gøyale ting som dette her airhockey eller biljard. Jeg skal holde meg til biljard for boxing var jeg ikke noe god på.

 

 

 

 

Jeg har faktisk ikke så mye bilder fra de gangene vi har vært ute i Benidorm, man glemmer liksom litt det å ta bilder. Kanskje ikke så rart når det første vi gjorde et år her var å måtte tilkalle ambulansen! Jentene skulle ut og en av oss tråkket på glass og kuttet seg litt, og det ville ikke stoppe å blø så da måtte ambulansen kommer. Var ikke så veldig dramatisk, etter litt salve, bandasje og en jaegerbomb ble alt så bra. Men da skjønner man også hvorfor det er lett å glemme å ta bilder:)

 

Benidorm er vel mest fest, morro og shopping, men det er jo en og annen sightseeing ting man kan gjøre. Vi har gjort den ene! Kjøre opp på fjelltoppen med utsikt over hele Benidormstranda. Ikke vanskelig å finne det heller, er bare en vei å kjøre, men pass på den er enveiskjørt på et sted, har gått i fella der to eller tre ganger!

 

 

 

 

 

 

 

Utsikten der oppe er jo ganske flott og så er det et kjempe kors der (ser det fra stranda), som er en liten minnemarkering. Der er det mange som har lagt ned blomster og skrevet hilsner til sin kjære som de har mistet. Litt vakkert og litt creepy, smak og behag.

 

Ellers så er det jo også litt shopping som jeg nevnte, man kan faktisk gjøre mange kupp her og prisene er litt billigere enn hjemme i Norge. Det finnes to hovedhandlegater samt at det er et par shopping sentre i orådet også. Vi har vært mest i handlegatene for det frister ikke mye å gå inne på et kjøpe senter når man kan gå ute i sola og nyte været. Man kan jo også sette seg ned på en av de små barene eller kaffeene som ligger langs handle gata, veldig billig er det der også.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mange av turistbutikkene har det samme, og det går mye i tacky souverneers der. Noe av det er fint mens mye av det er bare skvip. Men heldigvis finnnes det ordentlige butikker i denne gata, Pimkie og Zara samt flere forskjellige sko butikker bare for å neve noen.

 

 

 

 

 

 

Byen (Benidorm) blir kalt Lille Manhattan. Siden byen er kjent for sitt ekstreme nattliv, blir den ofte sammenlignet med New Yorks natteliv. De store, britiske nattklubbene finner man i «The Square» (britenes firkant). Det finnes også et stort antall andre nattklubber/barer for «live music»-interesserte. Byens «barnevennlige» attraksjoner er «Terra Mitica, Terra Natura, Aqua Natura, Mundomar og Aqualandia.» Attraksjonene kan sammenlignes med norske «Tusenfryd» eller svenske «Liseberg.» De enorme parkene er egnet for alle aldre. I byen finner man alt fra tivolier, dyreparker, kinoer, museum, shoppingsenter, parker, religiøse parker og vannparker.(wikipedia.org)

 

 

Les mer om Spania og andre destinasjoner på www.mstraveltipsy.com

 

#mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest #reiseblogg #reisetips #ferietips #travelblog #traveltips #Benidorm #Spania #Calpe

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits