Spania - Albir og Altea

Albir

 

Det er en del nordmenn som er fast boende  i Albir også, men enda fler som reiser hit på ferie. Albir eller El Albir som det heter på spansk er en liten idyllisk by som ligger litt nord for Benidorm og er mye roligere en selve Benidorm. Kan jo hende det er mye av årsaken til at mange nordmenn kommer hit, for i Benidorm er det nok mest engelskmenn som holder til. Stranden i Albir heter Playa del Racó del l?Albir og er i underkant av 600  meter lang.  Langs stranden går man Paseo de Las Estrellas som er en elegant promenade.  Som sitt forbilde i Los Angeles og Hollywood har denne promenaden plaketter som visualiserer prisvinnere fra Albirs egen filmfestival.

 

 

 

 

 

(denne snertene bilen hadde vi nå sist gang vi var i Spania, og den passet jo kjempe bra til å cruise opp og ned promenaden i Albir).

 

Strandpromenaden er et flott sted hvor man kan spise frokost, lunsj eller middag. Er spesielt flott å sitte der ved solnedgang og nyte et glass vin og en liten matbit. Er jo også noe shopping muligheter der, ikke sånn kjempe mye men noe. Hver søndag er det et stort marked i Albir også, samme marked som er i Alfaz på lørdager. Er marked nesten hver dag i Spania, uansett hvor du er, de bare flytter seg litt rundt fra sted til sted. Masse flotte kupp man kan gjøre der, men det kan jo være greit å prute litt på prisen så man ikke blir helt lurt. Jeg har i alle fall kjøpt meg masse fint på disse markedene, men har vel enkelte ganger kanskje betalt litt mer enn det jeg burde. Blir jo litt sliten av den prutingen også.

 

 

Altea

 

Altea er helt klart favoritt stedet mitt i Alfaz del Pi området. Her er det masse flotte restauranter, små koselige gater med mange flotte butikker og alltid masse folk. Kanskje litt mange nordmenn her, i alle fall for de som liker at Spania er Spania og ikke en ferie utgave av Norge. Men uansett så er det kjempe koselig her. Det er noe helt spesielt med disse sjarmerende små gatene i mellom alle murhusene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alte ligger på toppen av en åsrygg med fri sikt mot Middelhavet. Gamlebyen i Altea representerer det gamle og pittoreske Spania, og denne lille historiske byen ble i sin tid fredet av general Franco og har siden beholdt sin sjarme. Kirkeplassen er utgangspunktet for mange av stedets fiestaer, der en får oppleve lokale bryllup og feiringer. Påskeseremoniene er en spesiell opplevelse med den vakre kirken er sentrum. Her er det bare å sette seg ned å nyte et glass sangria mens man titer utover den flotte kirkeplassen og alle menneskene som nyter dagene og kveldene på dette flotte stedet.

 

 

 

 

 

 

Et veldig populært sted å ta bilder er ved den lille "utkikksposten" rett ved kirkeplassen. Her har man en fantastisk utsikt over Altea og helt ned til Albir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Altea finner man også mange flotte og koselige restauranter. Det er til og med flere restauranter der som er i verdens klasse. Har man lyst til å være ekstra flott en kveld kan jeg jo anbefale å ta turen til Oustau de Altea som faktisk er belønnet med en stjerne i Michelin Guiden. Prisene der er ikke så alt for ille heller, men så klart er det litt dyrere her enn mange av de andre restaurantene man finner i Altea. Men det er verdt et besøk. Vi har jo selvfølgelig fått oss en fast restaurant vi da, er der hver gang vi er i området, og maten er like god hver gang. Og så er servicen der på topp og betjeningen er bare helt supre. Så lurer du på hvor du skal spise en kveld? Hvorfor ikke prøve Lobrador. Restauranten ligger på en liten åpen plass blant flere andre restauranter og like ved den nederste inngangsporten til den kjente ganle byen i Altea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og som på de fleste andre turist steder kommer det folk hit også for å underholde litt. De gjør alt fra synging og spilling til akrobatiske stunt. Og så vil de gjerne ha litt penger etterpå så det er alltid greit å ha et par euro i små penger på disse stedene.

 

 

 

 

Som jeg har nevnt så er Alte favoritt stedet mitt når vi er i Alfaz del Pi området, der har man alt man kan tenke seg i en liten spansk pittoresk by. Jeg anbefaler på det sterkeste at man tar turen hit hvis man er i området. Det er kjempe fin å bare gå rundt å titte litt der også, alle bygningene, butikkene og de små restaurantene og barene er verdt å bare se på. Og så får man jo masse flotte bilder der:)

 

 

 

 

 

 

More about Spain go to www.mstraveltipsy.com

 

 

#mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest #reiseblogg #reisetips #ferietips #travelblog #traveltips #Spain #Albir #Spania #Altea #Europa 

2 kommentarer

Mona Therese

03.03.2014 kl.15:55

ikke vært noen av stedene, men Altea var utrolig fint:)

thefashionablemom

03.03.2014 kl.16:14

Oh så masse fine bilder! Har selv vært i albir! Jeg vil så gjerne dit igjen! <3

Terese Hagen

03.03.2014 kl.16:25

Så deilig ut! Skal til syden i sommer vi, blir godt :D

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits