Spania - Alfaz del Pi

 

De siste 4 årene (tror det var fjerde året nå ja), har jeg og min "bedre" halvdel reist til Alfaz del Pi sammen med venner. Årsaken er meget enkel, de har hus der, stort hus med plass til mange. Og så er det jo ganske greit å komme seg dit, bare 3 timer og 45 minutter på fly. Flere selskaper som flyr til Alicante også, SAS, Norwegian og Ryan Air bare for å nevne de som flyr direkte fra Norge. Men en ting skal man være klar over, rundt sommer tider er disse flyene smekk fulle så her er det viktig å bestille billetter i god tid i forveien, hvis ikke kan det bli ganske så dyrt. Jeg har her samlet alle bilder og opplevelser vi har hatt der de siste 4 årene og da har vi jo også blitt ganske godt kjent med området og fått sett litt av noe det den nordlige delen av Cosa Blanca kysten har å by på.

 

 

 

Alfaz del Pi

 

 

 

 

Som sagt så flyr vi til Alicante for å komme oss hit, og så leier vi alltid bil slik at vi kan kjøre til huset og har muligheten til å ta oss kjøreturer når vi vil det. Må neste kjøre til huset, eller Casa Montaña som eierene så fint har døpt det, for det ligger på toppen av en laaaaaang og bratt bakke, som kan være nokså krevende å komme opp! Kan jo så klart ta taxi men egen bil er jo helt greit å ha tilgang til.

 

 

 

Alfaz del Pi er nok kjent for mange nordmenn for det er mange norske som har feriehus her eller bor her fast. Det er faktisk en liten norsk "koloni" ikke så langt fra huset og norsk skole ett eller annet sted i området, men må innrømme at det har vi ikke sjekket ut. Synes det  er litt sjarmerende å reise til Spania og møte litt andre mennesker enn bare nordmenn. Så i Alfaz er vi ikke så mye ute for å være helt ærlig, her er vi bare i Casa Montaña, og det er ikke så rart med et så stort og flott hus. Bildene forteller vel alt her!

 

 

 

 

 

 

(de har til og med egne hånklær og badekåper med husets navn og logo, fancy!)

 

Bassenget og utsikten er bare helt utrolig flott og det er kanskje ikke så rart at vi tilbringer en del tid der. Blir jo alltids litt cava, tapas og div, har liksom blitt en tradisjon det. Har jo da også en del bilder fra akkurat dette siden vi har vært der 4 ganger med forskjellige mennesker. Så klart er det alltid oss 4 standar folkene, men vi supplementerer alltid med andre venner fra Norge, Chile, Mexico, England, Australia, og Irland, ja litt internasjonale kan man si. Ikke så rart da når jeg er gift med en Ire og hun som eier huset er gift med en australiener. En annen venninne fra Norge er sammen med en fra Chile og våre engelske venner har vi truffet på Bali. Med mye reising blir det masse forskjellige venner:)

 

 

 

 

(fra venstre: Hanne fra Norge og Carla fra Mexico)

 

(Hanne, Heidi fra Norge og eier av huset, Kate fra England og meg)

 

 

 

(Liam fra Irland og Sonny fra Australia, og det ser man jo:)

 

(fra venstre: Alicia fra Australia, Jennifer fra Australia, Heidi og meg)

 

 

 

 

(fra venstre: Sonny, Liam, Joanne fra Australia og Andrew fra Australia)

 

 

 

 

(fra venstre: Kathrine, Heidi og Alicia)

 

 

 

 

 

Så dette er vår berømte tapas som vi har spist de siste 4 årene. Vi har liksom en helt fast rutine på hva vi spiser og hvor, har fått oss noen favoritter så klart, og etter at vi har hatt tapasen vår så har vi bbq night. Må fordele matlaging litt og siden vi jentene alltid lager tapas så er det gutta sin tur når vi skal grille. Det er en annen ting jeg elsker med Spania, Carrefour! Det er jo en kjede som finnes i mange land i Europa, og det er bare helt supert å handle der. De har absolutt alt, og for oss nordmenn er det jo en del billigere å handle mat der. Tro det eller ei, men det er gøy å handle mat i Spaina (og alle andre Carrefour butikker i Europa). Med et stort utvalg ender vi også alltid opp med alt for mye mat, særlig når det er gutta som skal handle til grilling!

 

 

(Sonny og sønnen hans Jyamaal)

 

( Grillmester her er Alen fra Chile, Liam, Sonny og Hanne ser på)

 

 

 

Og når gutta griller må de jo også ha øl!

 

 

 

 

 

Etter 4 år på samme sted har man jo fått en del minner og noen ting husker man vel bedre enn andre. Som regel er vi mange som er der samtidig og det må vi alltid forevige ved å ta masse bilder ved bassengkanten og utsikten over Alfaz og hele veien ned til Benidorm. Ganske fantastisk utsikt må jeg si, og det gir jo mange flott bilder, både på dagen og på kvelden (og så klart midt på natten når man kommer hjem fra en litt fuktigere bytur).

 

 

(fra venstre: Adam og Kate fra England)

 

 

( fra venstre: Adam, Jyamaal, Sonny og Liam)

 

 

(fra venstre: Meg, Kate, Heidi, Hanne og Carla)

 

 

(fra venstre: Adam, Kate, Liam, meg, Hanne, Jyamaal, Sonny og Heidi)

 

 

 

(dette er tatt mellom klokken 05.00 og 06.00, flott soloppgang)

 

 

(utsikten over Alfaz og hele veien ned til Benidorm, man kan si vidt se kyst stripen ca midt i bildet til høyre)

 

 

 

 

I år igjen var det to stykker fra Australia der, mamma'n (Jennifer) og søsteren (Alicia) til Sonny, og Jennifer hadde så klart tatt med seg noe helt spesielt fra Australia. Ikke spør meg hva det er, men det vokser på trær og er en type nøtt man spiser. Blir visst litt svimmel av det også:)

 

 

 

 

 

 

Som sagt så er det enkelt ting man huske bedre en andre, og det jeg husker aller best er vel fra det andre året vi var der. Vi ankom på en lørdag og vi disket som vanlig opp til vår tradisjonelle tapas, det som skjedde etter maten kommer nok både jeg og Liam til å huske resten av livet. Han fridde til meg! Selv om vi da hadde vært sammen i 7 år kom det alikevel veldig overraskende på meg, hadde ikke ventet det i det hele tatt. Sa selvfølgelig ja (ellers hadde jo ferien blitt kjiip.......... ha ha neida....), jo altså jeg sa ja:) og det måtte feires. frem med Champis etterfulgt av en hel del telefoner til venner og familie og så ut på byen i Benidorm...... mwhooooohahaha.

 

 

 

 

(dette var settingen han fridde i...... ikke dårlig det)

 

 

 

 

 

#mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest #reiseblogg #reisetips #ferietips #travelblog #traveltips #Spania #Alfaz

Ingen kommentarer

Caroline

04.03.2014 kl.11:26

Der så det herlig ut! :-)

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits