Fiji del 2

Vel, etter 6 dager i Nadi området skulle vi videre til Yanuca Island og Shangri la hotell, nok en gang var planen å bare slappe av og nyte solfylte dager på stranda. Må jo også få med at dette var bryllupsreisen vår, og da skal man vel ikke gjøre så mye annet enn å slappe av. Noe aktiviteter ble det jo der også, men det var i hotellets regi og ikke var det så mange utflukter vi ble med på. Men vil man på utflykter ut fra hotellet så er ikke det noe problem, alt kan fikses! Turen fra Smulgglers Cove og til Yanuca Island tok ca 1 time, og var egentlig ganske så dyrt for en slik taxi tur, husker ikke eksakt hva det kostet med det var ikke billig. Shangri la hotell ligger på sin egen private lille øy, altså Yanuca Island og det er bare hotellets gjester som har tilgang til området. Det er jo en stor golfbane der så de som bare vil komme dit for å spille golf kan gjøre det. Området rundt Yanuca Island er ikke akkurat tett bebodd, så det er heller ikke bare å ta seg en gå tur i området, det blir evt. inne på selve øya, men den er stor og det er mye forskjellig å se og gjøre der så en liten spasertur er å anbefale. Har et bilde av kart over området under.

 

 

 

 

Jeg synes rommet vi hadde var utrolig fin så jeg må bare ta med noe bilder. Det første er utsikten fra balkongen vår og der er det en kjempe stor hage hvor mange spilte fotball og drev med andre aktiviteter. Kjempe flott for barna, store og små, å ha et slik område å herje rundt på.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg må si jeg synes rommet var ennå finere i virkeligheten enn på bildene, men det beste av alt var at det var så rent og pent til en hver tid. Og så er det jo veldig hyggelig at det står en flaske champagne på rommet når vi sjekket inn!

 

Shangri La er virkelig et hotell å anbefale hvis man skal til Fiji, det er stort og fint hotell, noen steder er det kanskje behov for noe modernisering, men det er ikke noe som er sjenerende. Ved innsjekk blir man servert noen flotte cocktails ( da er jeg vunnet med en gang), og alle som jobber der er utrolig hyggelige. Jeg tror jeg kan si at folk i Fiji er det mest hyggelige folkeslaget jeg noen gang har møtt, uten unntak. Hotell området er også kjempe fint, og de har den flotteste stranda jeg har sett på lenge.

 

 

 

 

 

 

Som jeg har nevnt tidligere så var det jo også litt aktiviteter rund på hotellet, både på dagtid og kveldstid. På dagen spilte vi en form for bocca og på kvelden var det alt fra bingo til frog race. Vi vant på bingo men frosken vår var ikke den "raskeste" av de:)

 

 

 

 

 

For de som har vært i Australia, nærmere Cairns, har jo sett disse store flaggermusene som er der, også kalt for flying fox, det er det også masse av på Fiji. På hotellet var det nærmest en attraksjon å se på disse. De er jo j..... store da!

 

                                      

 

 

Litt vanskelig å se, men ale de svarte "prikkene" i treet er flaggermus, det kryr av de.

 

 

 

 

Så var det disse forskjellige aktivitetene da. Min mann er som mange andre mannfolk, glad i å fiske så han dro på fisketur en dag. Varte vel i 3 timer eller noe og han fikk en fisk!!!! Ikke helt sånne fisker man finner i Norge. Han var strålende fornøyd med hele opplegget, har vel kanskje noe å gjøre med at han faktisk fikk en fisk på kroken.

 

 

 

 

Jeg nevnte tidliger at det var en golfbane på resorten, men golf er ikke helt min sport. Men de hadde også mini golf der, og det synes jeg er litt mer artig, vel, helt fram til jeg fant ut at jeg rett og slett sugde i det spillet.

 

 

 

 

 

 

Men litt gøy er det jo. Den dagen vi gikk for å spille mini golf fant vi også ut at vi måtte utforske hotellet litt, det var jo mange steder inne på området vi ikke hadde vært og vi kunne ikke være der i 6 dager uten å se alt synes vi. Er jammen glad for at vi gjorde det. Vi fant blant annet et basseng som var for adults only, samt andre flotte bassenger og utkikspunkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt paradis kan jeg jo si at jeg har vært i. Mange forbinder vel også slike eksotiske steder med sol og paraplydrinker, og var det en ting de kunne lage så var det drinker. Ikke bare så de flotte ut men de smakte veldig godt også.

 

 

 

 

 

 

Litt Fijian snack fikk vi smake på også, den ene var noe som lignet vanlig potetgull og den andre var noe helt annet som vi ikke hadde smakt lignende til før, men begge deler var kjempe godt.

 

 

 

Dette var drinken vi fikk den siste dagen vår mens vi var på bingo, veldig stilig.

 

PS! Høres ut som vi er langt over 60 år her, spiller bocca og bingo, men vi er ikke det altså, vi er bare i begynnelsen av 30 åra:)

 

Den siste kvelden tenkte vi at vi måtte prøve å få med oss litt kultur. Det er jo lagd for turister for å tjene penger dette her, men litt av kulturen får man jo med seg allikevel. Det var i alle fall duket for tradisjonell Fijian night med dans, mat, kava og firedancers. 

 

 

 

 

 

Det er vel første gang jeg nevner kava så det kan jo være greit å fortelle litt om hva det egentlig er. Først og fremst så er det nasjonal drikken til Fiji samt flere av øyene i Stillehavet. På Fiji kaller de den også for Grog, og den fremstilles av røttene og bladene på planten Kava. Selve drikken har en bedøvende og beroligende effekt, men den inneholder ikke alkohol eller andre så kalte rusmidler. Kava er en viktig gjenstand i tradisjonell gavebytteøkonomi på Fiji, og presenteres i seremonier i form av en flette laget av hele tørkede røtter av planten.

 

 

 

 

Tror ikke den kava'n vi fikk på hotellet var så sterk som den de lokale drikker, jeg merket i alle fall ikke at jeg verken ble bedøvet eller beroliget. Men måtte jo så klart smake! Det ser ut som en veldig lys og tynn melkesjokolade drikk evt litt som sølevann. Smaker i alle fall nesten ingen ting, men minner nok mer om sølevann ja:) Vi fikk til og med servert den på tradisjonelt vis, altså de lager denne drikken mens de utfører et slags rituale.

 

 

 

 

 

 

 

Og selvfølgelig serveres Kava i små boller laget av kokosnøtter!

 

Før maten den kvelden var det litt tradisjonell sang og dans, og vi hadde jo allerede sett litt av dette fra før så det var jo litt spennende og se om det var noe av det samme, det var det, og det er jo veldig tillaget for turister, men koselig og verdt å få med seg. Man blir vel alltid imponert av de som danser med ild!

 

 

 

 

 

 

 

Denne kvelden skulle jo være en tradisjonell Fijian fest kveld så de hadde ordnet alt til den minste detalj slik at vi virkelig skulle få oppleve kulturen.  Mat ble tilbredt og servert på tradisjonell måte og til og med tallerkenene hadde de gjort sin egen vri på, se bildet under.

 

 

 

 

Dette fungerer jo veldig bra i en slik setting, og det ser jo kjempe kult ut også, lager litt ekstra stemning på en måte. Vet ikke om det hadde vært like populært hjemme i Norge da. 

 

 

 

 

 

 


    

 

Jeg elsker å prøve ny mat og er veldig begeistret for all verdens kokkekunst (men har ennå ikke prøvd sprøstekte kakkelakker fra Bangkok, kanskje neste gang). Denne maten var i alle fall kjempe god, tror nok det er mange som kan la seg lurer litt av utseende til mye mat fra slike eksotiske øyer å steder, de tilbereder jo alt på en helt annen måte en det vi gjør, og presentasjon av maten er ikke hoved fokuset. Etter at vi hadde nesten spist oss i hjel var det tide for en gammel, gammel tradisjon, ofring. De ofret ikke noe levende i dette tilfellet altså, men dette er da de gamle og vise mennene fra stammen skal vise seg fram. Og det hele begynner med å preppe bålet/ofrings plassen:)

 

 

 

 

 

#mstraveltipsy #reise #ferie #ferieminner #verden #turisme #hverdag #reiseliv #flyselskap #reiseselskap #charter #syden #travel #tourism #holiday #privat #personlig #diverse #foto #photo #blogg #mat #drikke #fest #reiseblogg #reisetips #ferietips #travelblog #traveltips #Fiji #Pacific #Stillehavet #Kava #Paradis #drømmeferie

 

Travel Blog Awards 2013! Utfør din hotellbestilling i dag via Supersaver for å være sikker på å få de beste tilbudene for din reise!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits