København...... og Verdens beste Restaurant, Noma del 2

 

 

 

Før jeg forteller videre om denne fantastiske opplevelsen må jeg jo også si at det ble mye mat etterhvert og det er ikke alt jeg husker helt spesifikk hva var. Ble ordentlig overveldet over hele opplevelsen så man burde nesten ha absolutt alt på film for å kunne huske det. Men så tenker jeg også at det er jo ikke noe gøy for andre hvis jeg skal røpe alt! Neida, ikke vær redd, de bytter på menyen flere ganger i løpet av et år, så selv om jeg forteller mye om forskjellige retter her så er det helt sikker ikke alt dette andre vil oppleve. Klart de passer på at alle får en helt unik matopplevelse. 

 

Klarte ikke å spise ferdig rett nr 4 før rett nr 5 kom. Kanskje like greit, mye mat man skal igjennom så det var bare å spare plass i magen. Denne gangen så vi i alle fall hva vi skulle spise, men kombinasjonen var jo helt absurd, trodde jeg i alle fall. Små, søte boller med sardiner tredd igjennom? Det kunne jo ikke smake bra! Men her var det ikke snakk om å ikke smake, langt der i fra, her skulle alt smakes på uansett. Og tro meg, det smakte godt. Helt utrolig at en slik kombinasjon kan smake godt, men det gjorde det altså, men ikke lag det hjemme, overlat det til profesjonelle.

 

 

 

 

 

 

 

Ja da, hode, skinn og alt....... gjennom denne lille bollen...

 

Det var godt at det kom litt grønt inne i mellom dette også for det er litt lettere å spise og man blir ikke så veldig stapp mett av det. Selv om det er små porsjoner så merker man det jo på magen alikevel, så da var det godt at dette her kom nå, ikke så alt for mektig selv om det var tartar under de grønne bladene!

 

 

 

 

 

Nå begynner jeg å bli litt mett, men det er plass til mer. Og nå kom det noe som ikke er min favoritt, men som selvfølgelig skulle smakes på allikevel. #Blåskjell.

 

 

 

 

 

 

 

Men ikke tro at du bare skulle spise det som var inne i skjellet. Neida, det var bare å løfte av "topp lokket" og spise resten. Ja da innmaten og bunn av skjellet skulle spises. Det er også bare de to hele skjellene man ser på tappen av alle de halve som var spisenes, resten var pynt. Fantastisk:)

 

Før vi fikk neste rett var en av #kokkene borte ved bordet vårt og satte fra seg en liten klokke. Vi lurte jo på hva i all verden skal skje nå, hva er neste rett på #menyen! Det var faktisk noe av det "simpleste" man kunne tenke seg, egg, men det er jo laget til på en helt fantastisk måte som man aldri ville ha tenkt på selv. Så vel utført på alle mulige måter. Men det var jo så klart en liten vri denne gangen også, vi måtte steke #egget selv. Så slik fikk vi vår tallerken/stekepanne og da var det bare å sette i gang. 2 minutter skulle egge ligge der, og det var derfor vi hadde fått denne klokken slik at servitørene/kokkene skulle høre når våre to minutter var gått. Genialt!

 

 

 

 

 

 

 

Og nå begynner jeg virkelig å kjenne at jeg er mett, men det er jo helt krise for det er fortsatt mange retter igjen. Hvordan skal dette gå? Her er det bare å proppe i seg det man kan, ikke snakk om at denne matopplevelsen skal gå fra meg, dette får bare gå som det går:)

 

 

Neste rett var like spennende som de forrige, hvis ikke ennå mer spennende. Trodde aldri jeg skulle kunne si at jeg har spist dette, men det har jeg. Vi fikk lær! Det smakte litt rart må jeg si, og jeg tror ikke jeg skal prøve å kopiere dette hjemme. Men veldig gøy å ha prøvd det også.

 

 

 

 

 

Da var det på tide med litt grønt igjen. Og nå fikk vi noe som lignet litt på ertene inne i en sukkerert. Som jeg har nevnt tidligere så er det viktig å huske at all maten de lager kommer direkte fra naturen i #Skandinavia og det er ferske råvarer hver eneste dag. Flere av kokkene er opp veldig tidlig på morgenen, tror det var rundt klokken 04:00 for å gå ut å plukke disse råvarene. Det er jo så klart at smaken også er deretter, helt utsøkt.

 

 

 

 

 

 

Desverre så begynner jeg å bli så mett nå at det er litt vanskelig å få med seg hva alt er, og det er jo heller ikke så lett å holde styr på 20 forskjellige retter som er helt nye for alle sansene. Kunne nesten ikke sitte med penn og papir å skrive ned alt servitørene og kokken sa om maten, ville ha vært litt uhøffelig synes jeg, og ikke minst, vi ville jo aldri ha blitt ferdig.

 

Det neste vi fikk vet jeg ikke hvordan jeg skal beskrive, men man kan jo se litt fra bildet hva det kan være. Det var ganske sprøtt og litt salt, kunne nesten ha vært en form for noe snacks lignende greier. Det smakt så klart kjempe godt, og gjen litt lett for magen.

 

 

 

 

Jeg må også innrømme at jeg ikke husker rekkefølgen av rettene heller, noen av de husker jeg godt, mens noen vet jeg rett og slett ikke når vi fikk. Men man vil jo allikevel få en liten forståelse av konseptet og hvordan maten blir servert. Mellom alt det uvanlige, spesielle og morsomme måltidene var også en av rettene hjemmelagt brød. Så klart helt særegent for #Noma og laget på en helt egen måte. Fantastisk brød, men dette blir veldig tungt for magen så her gjeller det å ikke spise alt for mye av det. 

 

 

 

 

 

 

Må si jeg er utrolig imponert av alle de som jobber på Noma for de kan virkelig mat, men de er også kjempe flinke til å se an gjestene. De hadde helt sikkert planlagt på forhånd hvilke retter vi skulle få når, men de var virkelig flinke til å ta hensyn til at mange blir veldig fort mette, mens andre kanskje har mer plass i magen. Uansett, så går man ikke sulten derfra! Så disse små "grønne" tallerkenene satte i alle fall jeg veldig pris på. 

 

 

 

 

 

 

Men vi er ikke ferdige riktig ennå. Det står i menyen at det er 20 retter, men det er faktisk litt flere. Kan jo være at noe av salatrettene, brød eller noe ikke telles i menyen, for vi ble fortsatt servert masse mat, og selve "hovedretten" hadde vi ikke fått ennå. De neste rettene som vi fikk husker jeg desverre ikke hva var, men den første smakte litt søtt og kunne minne som tynne, tynne potetgull flak, bare i en mye mer eksklusiv stil vel og merke. På dette tidspunktet er alt som er tynt, lett og ikke så mektig veldig greit å spise. Ikke tro at jeg klager på at det var for mye mat for det gjør jeg aldeles ikke, alt var jo helt fantastisk og jeg ville jo ikke at denne fantastiske opplevelsen skulle ta slutt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måtte bare ha en liten bildeserie av noen av rettene vi fikk. Litt flaut å ikke huske noe av hva det var eller hvilke ingredienser det var laget av, men sånn blir det altså. Vel, husker jo i alle fall den ene av de, den som ser ut som små tynne knekkebrød, og det var jo en meget fancy versjon av en type knekkebrød. Så var det klart for hovedrettene, og det første var en utsøkt fiskerett som smakte så godt at jeg faktisk glemte helt hvor mett jeg var. Det smakte altså helt fantastisk. Jeg er ikke noe flink til å lage fisk, får liksom ikke den kjempe gode smaken og det ser aldri så veldig innbydende ut så det er noe jeg setter veldig pris på å få servert ute på restaurant. 

 

 

 

 

 

Neste hovedrett var da en kjøtt rett, og hvis jeg ikke husker helt feil så var det en indrefilet. Behøver vel ikke en gang å begynne å forklare hvor mør og god den var, det sier seg vel selv. Fantastisk, nok en gang. Det er en ting jeg ikke har nevnt ennå og det er all vinen vi fikk til maten. Vi hadde jo så klart bestilt en vin meny slik at vi skulle få mest mulige smaks opplevelser denne kvelden. Er jo mye bedre og la de som virkelig kan mat og vin plukke dette ut for deg. Og her var vi nok litt overrasket for det var noen av vinene som var kjempe gode, men så var det er par som ikke falt helt i vår smak. Og det gjaldt rødvinen vi fikk til kjøttet. Den var kjempe tynn og litt søt, så det minnet nesten om saft. Selv om vi ikke likte den så godt så var ikke dette noe billig skvip vi ble servert, og det kan jo tenkes at det er mange andre som synes denne type rødvin er det aller beste man kan få. Den skulle i alle fall være veldig bra til kjøttet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvelden gikk og det var på tide å kaste seg ut i dessertene, her trenger man virkelig en egen dessert mage uten tvil. Det første vi fikk smakte litt som noe surkrem lignenede og det ble servert i bringebære saus (tror det var det det var), med litt revet mørk sjokolade og karamell til. Flott kombinasjon av surt og søtt. 

   

 

 

 

 

 

Så kom kakeboksene på bordet. Må si jeg synes det var en flott måte å servere kakene på, er jo egentlig så enkelt, men alikevel så ser det kjempe stilig ut. Vi fikk 3 forskjellige kakebokser med tre forskjellige typer kaker. Selvfølgelig fikk vi også kaffe til kakene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til de tre kakeboksene ble det også lagt frem noe som var pakket inn i brunt papir. Vi fikk beskjed om at det skulle pakkes opp og inne i papiret lå det små karamellbiter. For de som har hunder så vil de vel påstå at det så ut som hundegodis, for det så faktisk helt lik ut, men var jo langt i fra det det var. Og nok en gang bruker man enkle ting og metoder til å skape en helt annen opplevelse enn det man er vant til på en restaurant. Man kan i alle fall ikke klage på kreativiteten her:)  

 

 

 

 

 

Middagen var kommet til veis ende og det var på tide og takke for seg, og ikke minst gjøre opp regningen, men det behøver vi ikke å gå så veldig nøye inn på her;) Eneste jeg kan si er at jeg har aldri sett en så dyr regning i min liv, og ser vel kanskje ikke en så stor regning igjen, eller...........

 

 

Det eneste jeg kan konkludere med er at det var verdt hver eneste krone, og jeg føler meg som verdens heldigste som har fått æren av å være på en så flott restaurant og en så unik opplevelse. Anbefaler alle å prøve så godt de kan å prøve å booke bord på Noma, dere vil aldri angre på det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits