St. Lucia

 

 

Dette er en meget grønn og frodig øy, og nesten litt rik i forhold til andre øyer i #Karibien. Øya er heller ikke veldig stor og det tar vel ca 1,5 til 2 timer å kjøre fra sør til nord. Det er som er greit å vite når man skal til #St. Lucia er at det finnes to flyplasser der, #UVF St. Lucia #Hewanorra International Airport som er den største (ikke så veldig stor da), og #SLU St. Lucia #George Charles Airport, som er veeeeldig liten. Vi ankom til UVF fra #Miami, og siden vil skulle bo nesten helt i andre anden av øya tok vi en taxi fra flyplassen og til hotellet, #Smuglers Cove. Turen tok ca 1,5 time og selv om turen var litt humpete av og til så gikk det veldig greit. Ikke kjempe billig for taxi der da, vi betalte vel ca 90 amerikanske dollar. Det er en annen ting, mange av de karibiske øyene har sin egen myntenhet, men alle bruker også amerikanske dollar. Veldig greit å bruke penger man kjenner til. Vi lærte i alle fall litt om øya i denne taxi turen, taxi mannen var både hyggelig og informativ sånn sett. Språk er ikke noe problem der, så og si alle prater engelsk. De har også et eget språk som er en form for broken french, skjønner ikke en dritt av det for å si det sånn, så engelsk er nødvendig for de å kunne. Det første vi fikk vite var at banan eksport var det store her, faktisk nesten 80% av landets inntekter kommer fra bananene. Det var jo også bananplantasjer så langt øye kunne rekke og tror nok de fleste av de som bor på St. Lucia jobber med dette. Vel, som jeg nevnte så var hotellet vårt på nesten andre siden av flyplassen vi kom til og i god karibisk tro var det et all inclusive hotell. Akkurat sånn vi ønsket å tilbringe våre 4 dager. Vi var jo ikke der så lenge (skulle jo videre til Britiske Jomfruøyer på interline regatta), så vi ville egentlig bare slappe av og lade opp til regatta seiling. Dette resulterte jo også i at vi bare var på hotellet de dagen og hadde noen veldig late og bedagelige dager der. Men som dere ser på bildene så var det heeeeeelt greit å være der altså:) 

 

 

 

Dette er bilde av det ene bassenget på hotellet, og stranda har man rett nedenfor.

 

 

 

Helt til venstre i bildet er det laget i stand et liten utendørs "kapell" for de som vil gifte seg mens man er på tur:) Er vel kanskje litt mer planlagt enn som så, men det var faktisk et par som giftet seg mens vi var der (regner med det var planlagt ja). Er jo veldig populært å gifte seg i #Karibien så det er nok mange hoteller som har en slik eller lignende variant av dette. Den andre store "plattingen" med tak er en restaurant, veldig koselig på kveldene med masse levende lys.

 

 

Og så må jeg jo ta med et bilde fra stranda. Ikke det typisk turkise havet man har mange karibiske øyer, men det var veldig fint for det.

 

 

 

Slik ser det ut fra resepsjonen og ut mot det første bassenget, ikke rart man blir litt betatt av slike steder. He he, ja kanskje minus de to personene i bilde????? :)

 

 

Les flere innlegg fra Karibien og andre steder i verden på www.mstraveltipsy.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mstraveltipsy

Mstraveltipsy

34, Oslo

Jobber for et flyselskap så selvfølgelig elsker jeg å reise! Sol og varme er vel favoritten, men er også klar for alt som byr på opplevelser! Så langt har jeg vært på over 200 steder i ca 50 forskjellige land. Bloggen består av reise tips, opplevelser, shopping, mat og drikke. Her vil du også finnne tipsene som ikke står i noen reisebøker! Sjekk også www.mstraveltipsy.com

Follow on Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits